Rabten Tulku Rinpoche

France Germany Switzerland Nepal Sri Lanka Austria Holland Hungary Czech Portugal
×
All Events
Boeddhisme
Leraren
Meditatie
Publikaties
Home

Rabten Tulku Rinpoche

De buitengewone tekenen die plaats vonden toen Geshe in 1996 heenging maakten zijn leerlingen er van bewust dat ze te maken hadden met het heengaan van een waarlijk verlichte meester. Gedurende de maanden na zijn dood ervoeren vele studenten een ongewone nabijheid van Geshe tijdens hun meditaties. Drie jaar later vond Gonsar Rinpoche, Geshe’s meest geliefde en naaste discipel, zijn reïncarnatie. Na een grondig onderzoek door middel van beraadslagingen met Z.H. de Dalai Lama en diverse andere gezaghebbende bronnen werd Kelsang Tsering, de zoon van dhr. Tenzin Dargye en mevr. Pasang Gyalmo uit een totaal van 180 kandidaten bevestigd als de werkelijke reïncarnatie van Geshe Rabten Rinpoche.

In de lente van 1998 gaf Rabten Tulku Rinpoche, 10 jaar oud, zijn eerste onderricht voor een groep van 200 mensen in het klooster Rabten Choeling bij het meer van het Genève. Onverwacht en onvoorbereid gaf de jonge Rinpoche hen advies over het nemen van toevlucht. Hij sprak op dezelfde heldere wijze die zo eigen was aan Geshe Rabten. De toehoorders werden diep geraakt en vele van Geshe Rabten’s vroegere studenten hadden tranen in de ogen.

De herinnering aan Geshe door zijn reïncarnatie, die al van jongs af aan de kenmerken van een grote leraar vertoonde, doet ons geloven dat ons iets uiterst kostbaars is gegeven in dit leven, niet minder dan wanneer we de verlichte Boeddha persoonlijk hadden ontmoet.

© 27.05.20 Rabten Choeling • EditorialData protection