Gheșe Rabten Rinpoce

Viața unui călugăr tibetan

France Germany Switzerland Nepal Sri Lanka Austria Holland Hungary Czech Portugal
×
All Events
Je Tsongkhapa
Teachers
Buddhism
Meditation
Contact
Books
eBooks
Applications
Home

Viața unui călugăr tibetan

Gheșe Rabten Rinpoce

ISBN: 978-973-111-181-0

Viață și învățătură unui Maestru de meditație

În afară de inspirația pe care viață lui Gheșe Rabten poate să o creeze, această carte va arată de asemenea multor cititori occidentali că studiul și practică Dharmei este un proces treptat, ce necesită multă răbdare și hotărâre fermă.

Biografia lui Gheșe Rabten le va oferi cititorilor un exemplu al modului în care călugării din Tibet studiau și se pregăteau. Este probabil prima carte despre viață unui Gheșe publicată în Occident, ceea ce ar trebui să facă din ea un subiect interesant și plin de informații.

Tenzin Gyatso

Sfinția Să al XIV-lea Dalai Lama

De-a lungul întregii sale vieți, atât în învățăturile cât și în activitățile sale, până la actul sau final, Gheșe Rinpoche a manifestat limpede realizarea iluminării sale perfecte. Pentru aceia care au o venerație de nezdruncinat față de maestrul lor, el este prezent. Nu a plecat nicăieri. Chiar și persoanele care, în ignoranța lor, orbite de perturbările interioare, nu au putut recunoaște adevărată să natură și să obțînă astfel cel mai mare câștig din învățăturile sale, au primit cu toate acestea, în mintea lor, un potențial imens care va servi de legătură într-o relație viitoare cu el. Căci, așa cum obișnuim să spunem:

O relație cu un Iluminat sau cu un Erou al iluminării, indiferent dacă este pozitivă, neutră sau negativă, va fi, până la urmă, o cauza de eliberare.

Gonsar Rinpoce

Venerabilul Gheșe Tamdrin Rabten a fost unul dintre cei mai eminenți maeștri tibetani ai vremurilor noastre. Povestea vieții sale să nu este numai o operă foarte captivantă ce zugrăvește aievea felul în care trăiește un adevărat maestru buddhist tibetan, ci și o îndrumare prețioasă, o linie de conduită pentru un autentic practicant al Dharmei. Pe scurt, ea se asemuiește întocmai cu povestea vieții Maestrului Je Tsongkhapa pe care, în câteva cuvinte, el însuși o evoca:

Mai întâi am audiat multă vreme învățăturile, apoi toate tratatele mi-au apărut ca îndrumări adreste mie, în cele din urmă, zi și noapte, pe toate le-am pus în practică. Am consacrat totul propășirii Dharmei.

Trijang Tenzin Losang Yeshe Gyatso

(Reîncarnarea Sfinției Sale Kyabje Trijang Dorje Chang)

© 24.05.22 Rabten Choeling • EditorialData protection